Fly billig i Asia

Sist oppdatert: 1. november 2011

Å fly i Asia kan være overraskende billig. Her er listen over asiatiske billigfly du kan bruke.
BEDREREISE.NO

Les også: Fly billig fra Norge til Asia

Det er sjelden store problemer med Asias lavprisselskaper, men skru ned alle forventninger om luksus. Her er det ingen gratis flymat, ingen fri bagasje og flyplassene de bruker er ofte litt utenfor sentrum.

Men hvis du har flydd med norske Norwegian eller britiske Ryanair, vet du hva som venter deg. Generelt holder Asias lavprisselskaper samme eller litt bedre nivå.

Er det trygt? Ja, flysikkerheten holder generelt god standard i Asia. Det er kun flyselskaper i Indonesia (med unntak av Garuda Indonesia, Airfast Indonesia og Mandala Airlines) og på Filippinene som står på den lite ærerike listen over selskaper som ikke kan fly i Europa.

Asia har mange lavprisselskaper (se komplett liste nedenfor), men det er særlig to lavprisselskaper du bør notere deg. Vi bruker de stadig vekk når vi flyr i denne delen av verden.

AirAsia

Vi elsker AirAsia. AirAsia er Sørøst-Asias svar på Ryanair (bare betydelig mindre sleipe). I kampanjeperioder kan man få flybilletter nesten gratis. De har nå over 100 flygninger spredt over hele Asia, og det kommer stadig nye ruter. De flyr også til Europa (London), Midtøsten (Abu Dhabi) og snart også USA.

Det er enklest å bestille flyreisen gjennom deres bookingside på Internett. Hjemmesiden er veldig brukervennlig. Prisen du får opp, er inkludert skatter og avgifter. Det er bare bagasjeavgiften og en irriterende «betaling med kort»-avgift som kommer i tillegg.

Cebu Pacific

Cebu Pacific er ikke like kjent som AirAsia, men prisene er generelt like lave. De fleste flygningene er innenriks på Filippinene, men de flyr også til og fra Kina, Thailand, Malaysia, Singapore, Indonesia, Sør-Korea, Japan og Taiwan.

Har du flydd med Cebu Pacific en gang, vil du huske dem for alltid på grunn av deres unike ”FunFlights”-spill. Det er en lek som involverer hele flyet, der man har muligheten til å vinne småpremier. Morsomt for de som kjeder seg, irriterende for de som ønsker å sove.

Få i Norge vet om Cebu Pacific fordi de sjelden kommer opp i flysøkemotorer. Det er imidlertid enkelt å bestille gjennom deres nettside. Hjemmesiden er oversiktlig og brukervennlig. Merk at 15 kilo er inkludert i prisen, men de har også noe de kaller «Go Lite fare» der man reiser uten bagasje.

Noen tips når du flyr i Asia:

– Er alle avgifter inkludert?
Det er billig å fly i Asia, men ikke så billig som de gjerne vil at du skal tro. Asias lavprisselskaper er notoriske til å vise billettpriser uten alle avgifter inkludert. Oppfinnsomheten kan også være ganske stor når det gjelder avgifter, slik som bestillingsavgift, drivstoffavgift, bagasjeavgift, forsikringsavgift o.s.v.

– Husk flyplassavgift
Flyplassavgifter betales som regel gjennom billettprisen for de fleste land i Asia, men ikke for Filippinene, Kambodsja og Indonesia. Der må du ofte betale avgiften på flyplassen før du flyr.

– Pakk lett (10-15 kilo)
I Norge er vi ofte vant med å kunne ta med oss 20 kilo i bagasje når vi flyr, men de fleste lavprisselskapene i Asia setter en grense på 15 kilo. Hvis du har med mer, må du betale ekstra (ofte kan bagasjeavgiften bli dyrere enn flybilletten). Et tips er å fylle opp din håndbagasje, da den sjelden blir kontrollert.

– Bestill i god tid
I likhet med våre hjemlige lavprisselskaper blir de billigste flybillettene solgt først. Hvis du er sent ute, vil prisen ofte være like dyr eller dyrere enn det tradisjonelle flyselskaper tar.

– Sjekk hvor flyene lander
Lavprisselskapene bruker ofte mindre flyplasser litt utenfor sentrum. For eksempel Clark i stedet for Manila på Filippinene og LCCT terminalen i Kuala Lumpur i stedet for hovedterminalen. Du må derfor regne med å betale for en bussbillett ekstra og noe lengre reisetid for å komme deg dit du skal.

Her er komplett liste over Asias lavprisselskaper:

Thailand:

Nok Air
Flyr en rekke destinasjoner i Thailand.

One-Two-GO
Flyr innenriks i Thailand og er eid av Orient Thai Airlines som også flyr strekningen Bangkok – Hong Kong.

Bangkok Airways
Ikke egentlig et lavprisselskap, men likevel billig. Flyr 8 desintasjoner i Thailand og 13 destinasjoner i Asia.

Malaysia:

AirAsia
Flyr til over 60 destinasjoner i Malaysia, Thailand, Indonesia, Singapore, Kina, Filippinene, Brunei, Kambodia, Laos, Vietnam og Myanmar.

Indonesia:

Lion Air
Flyr innenriks i Indonesia og internasjonalt til Vietnam, Malaysia og Singapore.

Mandala Airlines, Batavia Air og Citilink flyr kun i Indonesia.

Sør-Korea:

Hansung Airlines og Jeju Air flyr innenriks i Sør-Korea, men har ikke hjemmeside på engelsk.

Filippinene:

Airphil Express
Flyr kun innenriks på Filippinene.

Cebu Pacific Air
Flyr internasjonalt til Bangkok, Guangzhou, Hanoi, Ho Chi Minh, Hong Kong, Kaohsiung, Kota Kinabalu, Jakarta, Kuala Lumpur, Macau, Shanghai, Singapore, Taipei og Xiamen.

Zest Airways
Flyr innenriks på Filippinene, men vil snart fly også utenfor Filippinene. Blant annet ruten Clark – Hongkong er under planlegging.

Singapore:

Tiger Airways
Flyr til Thailand, Kina, Australia, Vietnam, Filippinene, Indonesia og India.

Sri Lanka:

Mihin Lanka
Flyr til India, United Arab Emirates, Thailand, Maldives og Singapore.

Kina:

Viva Macau
Flyr til Macau, Indonesia, Sør-Korea, Vietnam og Australia.

Hong Kong Express
I tillegg til å fly innenriks i Kina flyr de blant annet til Hong Kong og Bangkok. Flere ruter kommer i 2008.

Spring Airlines og China United flyr innenriks i Kina, men har hjemmeside kun på kinesisk.

Australia

Jetstar
Australsk lavprisselskap med flyvninger i Australia, men også til Asia, blant annet Bali, Bangkok, Christchurch, Osaka og Phuket.

India:

Air-India Express
Flyr i India, men også til 10 internasjonale destinasjoner: Dubai, Sharjah, Abu Dhabi, Al Ain, Muscat, Salalah, Singapore, Bahrain, Doha og Colombo

Kingfisher Airlines Red
Kingfisher Red er lavprisselskapet til Kingfisher Airlines. Flyr innenriks og blant annet til Bangkok, Hong Kong og Singapore.

Disse selskapene flyr kun innenriks i India: IndiGo, Indus Air, GoAir, Air Deccan, Spice Jet og JetLite.

 Kommentarer


  1. Savner Vietnam som eget punkt – JetStar har fantastisk billige reiser innenlands i Vietnam.

Skriv ditt tips/kommentar:

*
Skriv ordet i bildet i feltet under.
Click to hear an audio file of the anti-spam word