Flyselskapene vinner i EU

Sist oppdatert: 12. april 2011

Nytt EU-forslag kan føre til at flyselskapene slipper billigere unna når fly blir innstilt.
BEDREREISE.NO – 12. april 2011

Rettigheter med EU261
  • Ved innstillinger/kanselleringer og forsinkelser har du normalt rett til økonomisk kompensasjon etter standardiserte satser:

    – 250 euro for alle flygninger på høyst 1500 km
    – 400 euro for alle flygninger innenfor EØS på mer enn 1500 km og alle andre flygninger på mellom 1500 og 3500 km
    – 600 euro for alle andre flygninger

  • Du har rett til mat og drikke som står i rimelig forhold til ventetiden, hotellinnkvartering når ekstra overnattinger er nødvendig, transport til og fra hotellinnkvarteringen og dekning av utgifter til to telefonsamtaler.

Flyselskap over hele Europa har presset hardt på for å få EU til å endre EU-regulativ 261 – som gir flypassasjerer rett til blant annet mat og overnatting ved kanselleringer og forsinkelser.

Nå får de støtte av EUs transportkommisær Siim Kallas som varsler at regelverket vil bli endret.

– EU 261 har fungert bra for passasjerene, men den finansielle byrden bør bli spredt på flere, sier han ifølge The Daily Telegraph.

EU-regulativet ble svært kostbart for flyselskapene i fjor, blant annet på grunn av askeskyen fra Island, streiker og snøkaos.

Flypassasjerer i Europa har takket være EU 261 svært gode rettigheter hvis flyet blir kansellert eller hvis man blir nektet ombordstigning. I tillegg til å få dekket kostnader for bespisning og overnatting, får man også opptil 600 euro i kompensasjonen fra flyselskapet.

 


Skriv ditt tips/kommentar:

*
Skriv ordet i bildet i feltet under.
Click to hear an audio file of the anti-spam word