Reisetips for Irak

Sist oppdatert: 30. desember 2010

Det er enklere å reise til Irak, men fortsatt veldig farlig.
BEDREREISE.NO

Tenker du å ta ferien i Irak? Etter flere år med krig og bombing er Irak neppe det første stedet du tenker på som drømmereisemålet.

Det er synd for Irak har noen ekstraordinære attraksjoner. Her føler, smaker og lukter du historie. Mellom Eufrat og Tigris oppsto for over 9000 år siden noen av verdens eldste sivilisasjoner, så som sumererne, babylonerne og assyrerne. Irak har hele tre ruiner på UNESCOs verdensarvliste og besitter et stort potensial for turisme.

Er det trygt?
Den økte sikkerheten (i hvert fall i enkelte områder) har fått stadig flere reisende til å våge seg inn i Irak. Særlig Nord-Irak og Kurdistan blir av mange oppfattet som relativt trygt. Norske myndigheter, i likhet med de fleste andre land, advarer imidlertid på det sterkeste å reise.

Det norske utenriksdepartementet har i dag følgende reiseråd: Utenriksdepartementet fraråder reiser til de nordlige provinsene (Erbil, Suleimania og Duhok) som ikke er strengt nødvendige. Reiser til øvrige deler av Irak frarådes, og norske borgere som befinner seg i disse områdene oppfordres til å forlate landet. Norske borgere som oppholder seg i eller planlegger reise til Irak oppfordres til å ta kontakt med ambassaden i Amman for oppdatert informasjon og registrering.

Visum
Nordmenn må ha visum for opphold i Irak. Visum kan søkes på forhånd fra Iraks ambassade i Stockholm.

Besøksadresse: Baldersgatan 6 A-B, Stockholm (Nær Tekniska högskolan T. bana)
Postadresse: Iraks Ambassad, Box 26 031, 100 41 STOCKHOLM
Telefon: 0046 8 411 44 43

For reiser til den kurdiske autonome regionen (provinsene Erbil, Suleimania og Dohuk) i Nord-Irak er det mulig å få visum ved ankomst. Dette visumet anerkjennes imidlertid ikke av sentralmyndighetene i Bagdad, og kan således ikke benyttes for reiser til resten av Irak.

Komme seg dit
Stadig flere flyselskaper har gjenopptatt flygninger til Irak. Det er i dag for eksempel mulig å fly fra Oslo til Bagdad med Austrian Airlines for under 7000 kroner.

 Skriv ditt tips/kommentar:

*
Skriv ordet i bildet i feltet under.
Click to hear an audio file of the anti-spam word